City travel Kota Kinabulu and Sapi Island :)
Door: wendyvanlieverloo
Blijf op de hoogte en volg Wendy en Marieke
21 September 2011 | Maleisië, Kuala Lumpur
thnx voor de reacties again! Voor mij is dat des te leuker om weer wat nieuws te schrijven!
Het is vanuit Kota Kinabulu (KK) iets lastiger om op het internet te komen...Dus zoek ik internet cafe's op!
M'n vlucht is goed gegaan! Geen vertraging! Wel erg vroeg in m'n volgende hostel, dus kon nog niet inchecken.
Heb daar een ontbijtje gedaan en ben een klein rondje gaan lopen om de stad te verkennen. Ze hebben ook hier weer een waterfront, maar in Kuching een soort van Boulevard. Hier alleen restaurants.
Heb de eerste dag niet zo veel gedaan..Heerlijke massage gehad (overigens de 2e) :) En daarna wat gegeten.
Die avond wel een trip geboekt om te gaan Raften de volgende dag (dinsdag)
S'avonds kwam ik een Nederlands stel Ivo en Froukje uit Friesland tegen bij m'n Hostel en we hebben met z'n drieen gezellig gekletst, gegeten en gedronken... LEES: gezopen!!
Ik gad gezworen niet aan de alcohol te gaan na m'n vorige trip in Thailand, maar een fresh frozen margarita kon geen kwaad... :s
Maar wel als je met z'n 2en 4 kannen van een liter weg tankt!!!
Goed...wederom was de toilet m'n beste vriend voor ongeveer een uur die avond.
Toch liet ik het er niet bij zitten en zijn we naar een club gegaan. De water en de cola bleven er gelukkig wel in voor de rest van de avond/nacht! :)
Kleine kater de volgende ochtend om 7 uur al wachtend op m'n bus voor het raften.
Had de rest van de groep geannuleerd! :(
Dus een dagje uitgesteld.
Die dag toch maar besloten wat anders te gaan doen...Ik ben naar een van de 5 eilanden geweest die vlak bij KK liggen. Het Sapi eiland.
Ik moest toch een keer over m'n vissenangst heen en heb gesnorkeld als een malle! En ik moet zeggen... WAUW! de onderwaterwereld is echt amazing mooi!!!
Van zebra vissen tot kleine baracuda's, koraal in allerlei kleuren. Onbeschrijfelijk mooi.
Op dat eiland ontmoette ik een Zweeds stel en heb met hen de rest van het eiland rond gelopen. Afgelegen strandjes, jungle en hele grote leguanen gezien. Beetje eng, maar op afstand is alles te doen ;)
Daarna terug met de speedboot naar KK en kwamen we een Nederlands meisje tegen; Roos en hebben we met z'n vieren gegeten en wat rondgelopen.
De volgende ochtend weer om 7 uur om te gaan raften!
Samen met een stel uit Australie en 2 gidsen begon onze busrit naar het Raftgebied. (lees: 3 uur in een minibus, 45 min. met een trein waarvan je niet eens kan geloven dat het ding het uberhaupt doet en daarna 1 uur raften...) Het was wel een avontuur omdat ik nog nooit zo'n wilde rivier had meegemaakt. Voor de kenners: level 3/4
Na een lange terugrit weer terug in m'n hostel beland en doodop! Het regend hier nu vethard dus ga m'n bed zo opzoeken en morgen een nieuw eiland bezoeken! :D
Waarschijnlijk vertrek ik vrijdag naar Singapore!
En wat blijkt nu.... Vette drukte omdat de F1 race daar blijkt te zijn a.s. weekend met optredens van o.a. shakira :)
Hopelijk kan ik er nog iets van mee pikken!
Spreek jullie daar weer! Weltrusten alvast!
Liefs xxx
21 September 2011 - 13:21
Hannyvanzon Van Liev:
met tante hanny je maakt toch wel wat mee daar verschildende mensen en je doet toch wel heel veel op zo dag daar allemaal vogen de keer zalik aaron en melvyn dit laten lezen dan kane die ook wat schrijven als ze daar zin in hebben hopelijk als dudelijk tante hanny groetje ook van ome toon -
21 September 2011 - 13:51
Thuisfront:
Ja jij bent weer op vakantie en onderneemt weer de nodige activiteiten maar die neemt niemand je meer af -
21 September 2011 - 17:23
Martine:
Ha die Wen!
Gezellig om je verhalen te lezen en zo ook een beetje wereldreis mee te maken. Jij lekker snorkelen en raften, ik met mijn meiden in de mini-mouse achtbaan op Veghelse kermis (ook heeeel spannend). Nog veel plezier en tot volgs. -
21 September 2011 - 18:35
Aart:
Leuke verhalen, met een ontwapenende eerlijkheid, precies zoals je bent, fantastisch. Let goed op jezelf, maar geniet vooral! -
21 September 2011 - 19:53
Rinald:
en wat vond je van de kelapa muda (jonge kokosnoot)? -
21 September 2011 - 20:39
Nomie:
Hey Wen,
LEUK LEUK :)!!!!
Singapore is toppie, kun je vooral lekker shoppen hihi :)
Waarom kunnen wij zo slecht tegen alcohol :( erg he die kater vooral als je actieve dingen gaat doen, had ik zaterdag ook behoorlijk last van op de tennisbaan :)
Was wel ff leuk appen, dan ben je zo dichtbij leuk leuk :) Helaas doet je app het niet meer zo goed, gelukkig zet je genoeg verhaaltjes op je site! Goed bezig!!!!!
Geniet ervan, Wen!!!!
Liefs Nomie xxx -
22 September 2011 - 10:21
De Baas:
Die strandjes zien er echt gruwelijk mooi uit!! Ik zie wel dat ik wat mis daar.. -
22 September 2011 - 11:01
Wendy :):
@ Martine: Mini mouse achtbanen kunnen ook heel spannend zijn ;)
@ Rinald: Vooral heel zoet... En hoorde ook dat ze laxerend zijn, dus heb er maar niet teveel van genomen :P
@ Noom: Helaas voor het appen, maar probeer jullie goed op de hoogte te houden he, zoals beloofd! ;)
@ de baas: Heeeeeel snel samen een ticket boeken als ik terug ben! :)
@ Iedereen: Ik vlieg morgen naar Johor Bahru, dat ligt iets ten noorden van Singapore en blijf daar zowieso een nacht en kijk of ik vanuit daar naar Singapore kan gaan....XXX -
22 September 2011 - 11:50
Fleur:
Heey Wen,
Superleuk je berichten te lezen en foto´s te zien! Ziet er goed uit!
Volgens mij heb je het prima naar je zin!
Ik wens je nog héél veel plezier!
groetjes uit schaijk!
xx
22 September 2011 - 16:41
Ivon:
He Wen,
ziet er toppie uit!
Geniet er maar lekker van!
Liefs Ivon -
23 September 2011 - 09:24
Pien:
om de 1 of andere reden komen mijn reacties er niet op? als ik t vanaf mn telefoon doe? nou ik vind t iig super leuk om te lezen :D helemaal jou!!! geniet ervan lief!!! -
23 September 2011 - 09:40
Martje:
Hey Wen.... heb even alles bijgelezen.... Wat maak je allemaal weer mee!! Geweldig! Heel veel plezier nog daar!!
XX -
23 September 2011 - 10:11
Caroline:
Hey wen,
Het blijft superleuk om jouw verhaaltjes te lezen, je kan zo leuk schrijven. En ik hoor je alles en zeggen en ik zie je alles al doen. Het is "typisch Wendy" wat je allemaal schrijft. Ik wacht alweer op je volgende verhaal.
x -
23 September 2011 - 11:39
Willem VT:
Hey Wendy!
Ziet er allemaal top uit hoor! Je maakt weer een hele mooie trip.
Veel plezier nog en tot snel.
x Willem -
23 September 2011 - 14:40
Stef En Deb :
Hey kleine,
Geniet ervan daar in Singapore!
Wij zouden ervoor wakker blijven die F1 race bij nacht!
Klets jezelf maar een flat in zodat je alles van boven kunt zien!
Veel plezier en geluk daar!!!
xxx Stef en Deb
23 September 2011 - 16:34
Marieke:
Hey Wen!
Wat een avonturen!! Ik lig hier helemaal dubbel op de bank. OOoooo wat krijg ik hier zin in vakantie van pfff. Nog twee dagen werken :(..........
Check je laterrrrrrrrrrrrrrr