Theeplantages, frisse lucht en Jungle :) - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Wendy en Marieke - WaarBenJij.nu Theeplantages, frisse lucht en Jungle :) - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Wendy en Marieke - WaarBenJij.nu

Theeplantages, frisse lucht en Jungle :)

Door: wendyvanlieverloo

Blijf op de hoogte en volg Wendy en Marieke

02 Oktober 2011 | Maleisië, Cameron Highlands

Haai!!!

Het duurde even voordat ik weer fatsoenlijk op internet kon, dus vandaar een wat later verhaaltje :)

Vanaf de Perhentian Islands ben ik met de boot/bus naar de Cameron Highlands gegaan. Dit ligt ongeveer in het midden van Maleisie tussen de bergen, waar het een heel stuk koeler is dan de rest van dit hete land.
Het wordt er gemiddeld niet warmer dan 21 graden... dus voelde net als Nederland. S'avonds was het er gewoon koud (15 graden)

We kwamen om 4 uur s'middags aan en werden meteen bij een hostel gedropt. Samen met 3 medisch studenten en een stelletje uit Nederland hadden we een leuke groep van 6 jonge mensen in de bus. We verbleven allemaal in hetzelfde hostel en besloten samen te eten en een tour te boeken naar alle mooie bezienswaardigheden van de Cameron Highlands.
Iedereen zou ook maar 2 nachten blijven, dus dat kwam mooi uit.

De tour begon op vrijdag ochtend 8:30... We zijn als eerste naar de Theeplantages gegaan. Dat was echt heel bijzonder en mooi. Wist niet dat thee gemaakt werd van zulke grote blaadjes aan kleine bomen. Het was heel tof om te zien hoe ze de blaadjes plukten om vervolgens in de fabriek tot echte thee te verbouwen.
Zoveel hectare met alleen maar thee... echt super groot! Midden tussen de bergen.
Daarna naar de thee fabriek, waar we een rondleiding kregen en natuurlijk pure thee gedronken. Wat een heerlijk rustig momentje tussen de bergen, theeboompjes met een grote mok vol verse thee. :)

Daarna reden we door naar de jungle. We zaten in een 4x4 rangerover van het jaar nul en we moesten een stukje offroad om tot de plek te komen vanwaar we verder moesten lopen.
We gingen op zoek naar een waterval en de rafflesia flower. (de grootste bloem ter wereld geloof ik)
En ik dacht dat ik al heel wat jungle gehad had.... Nou dit was echt het meest interessante stuk woud waarin ik geklommen/gewandeld heb. En dat gold voor ons allemaal. ;)
We werden met 2 locals in de bush bush gedropt. Allebei de leeftijd van 15 jaar ofzo... geen een woord Engels kunnen spreken en ze bleven maar door en doorgaan.
Het zweet gutste werkelijk van ieders lichaam...Ik was blij met m'n 1,5 liter water en een bananen cake :D

Na 1,5 uur kwamen we uiteindelijk bij de bloem. Het bijzondere aan deze bloem is, dat hij jaren en maanden groeit tot een grote bol/knop en daarna ontplopt in grote rode bladen (zie foto) Deze bloem leeft maar 5 dagen ofzo.... Daarna sterf ie af.
Na de fotoshoot het hele takkenend weer terug, maar was zeker de moeite waard!!

Daarna nog naar een vlinderfarm geweest en een aardbeienfarm, waar we onze eigen aardbeien mochten plukken en eten! Heerlijk :)

Rond 18:30 waren we weer terug en kon ik m'n heerlijk gewassen kleren ophalen die ik de vorige dag bij een Laundry shop had gebracht... Na 3 weken werd het tijd voor een wasbeurtje ;) haha

S'avonds met z'n 6 wat gedronken en spelletjes gespeeld (regenwormen??) Had er nooit van gehoord, maar best leuk om te spelen! :) Er was namelijk een kleine bar naast onze hostel, dus heerlijk dichtbij! :)

Vanuit de Cameron Highlands ben ik de volgende ochtend samen met het Nederlandse stel vertrokken met de bus naar Langkawi(ook met de boot) Dit is een eiland aan de westkust van Maleisie, bijna in Thailand...
Had toch maar besloten nog wat meer te zien en niet meteen naar Kuala Lumpur te gaan, omdat ik dan nog veel dagen daar zou zijn en zo heel veel bijzonders is daar niet te beleven om nog 6 dagen daar te spenderen.

Dus nu op Langkawi 3 dagen... Beetje genieten van de zon en het strand. Nieuwe mensen ontmoeten en dan terug naar Kuala Lumpur (a.s. dindsag)
Vanuit daar waarschijnlijk nog een laatste verhaal van Langkawi en de laatste dagen Kuala Lumpur....

Tot daar!
Liefs Xxx

ps... Nog een kleine aanvulling voordat jullie de gekke foto's zien...
Ik kwam aan op Langkawi en heb eerst nog wat gezellig gegeten met het Nederlandse stel, tot we plotseling hoorde dat er een baby walvis aangespoeld was!!! :s...
Wij als een gek naar het strand toe om te kijken...Helaas was het arme beest al dood...Op de foto's zie je een stuk bot van z'n rug en een groot stuk vlees drijvend in de zee... Echt heel zielig!
Nog geen 2 uur daarvoor schijnen er 3 jongens in de zee (aan de kust) te zijn gaan zwemmen... Er kwamen er maar 2 terug uit de zee.
Het lichaam is nog steeds niet gevonden?? Waarschijnlijk is zo geschrokken van de babywalvis dat het hem z'n leven kostte...
Ik zou zelf ook niet weten hoe ik gereageerd zou hebben als er ineens zo'n mega groot beest tegen je aanzwemt.... Mijn god zeg!!!

Nou dit waren de spannende verhalen wel weer vanuit Langkawi!
Morgenavond terug naar Kuala Lumpur...Het einde komt in zicht...

• 02 Oktober 2011 - 14:40

Wendy En Marieke :

Ik heb nog wat meer foto's maar het internet is zoooooo takke traag dat het even duurt en de computer blijft vastlopen helaas... ik probeer het later nog eens :) Dus de rest van de pictures komen nog...

• 02 Oktober 2011 - 17:22

Jolanda:

Hoi wen,
    telkens weer een genot om je verhalen te lezen..
    In ieder geval weer veel gezien dus weer veel ervaringen/indrukken wijzer.
    Geniet er nog maar lekker van!
    Heel veel groetjes van de Kids..

• 02 Oktober 2011 - 18:53

Hannyvanzon@live,nl:

hallo wendy oma heeft de fotos ge zien en wat gelezen maar deze zie ik nu jamer oma was om half 8 weer thuis ze vond het spanet en wel heel erg mooi groetjes loon op zand

• 03 Oktober 2011 - 07:46

Simone En Fransje:

Neem je wat lekker thee voor ons mee?
    Geniet nog van de laatste daagjes daar en tot gauw!!

• 03 Oktober 2011 - 11:21

Caroline:

Ziet er wederom allemaal prachtig uit. Maar het gaat veel te snel voorbij, of niet?
    Geniet nog die laatste dagen.
    x

• 03 Oktober 2011 - 12:44

Karlijn:

Hey Wen, JEETJE wat gaat de tijd snel, laat staan voor jou!! Ik dacht zal is even gaan kijken hoe het met Wendy gaat, lees ik dat het alweer bijna voorbij is. Ik ben iig weer up to date ;-). Je kan het allemaal mooi vertellen hahaha. Geniet er nog van de laatste dagen en tot snel.
    XxX

• 03 Oktober 2011 - 13:17

Bets:

ik zag je aardbeien plukken,heb je misschien nog nooit gedaan.
    maar wat heb jij toch een geweldig mooie vakantie.die theeplantages hebben wij ook gezien toen wij in Indo
    nesie waren.ik stop maar weer want je bent weer zo terug .
    GROETJES BETS

• 03 Oktober 2011 - 13:27

Nomie:

Ziet er weer top uit!!!!

• 03 Oktober 2011 - 18:11

Soof:

Leuke foto's Wen!! Je maakt weer van alles mee... Nog even en dan horen we je verhalen weer live!!! Kus

• 04 Oktober 2011 - 11:33

Pa:

ik zal zorgen dat we vrijdag op tijd zijn groetjes xxx

• 04 Oktober 2011 - 11:50

Kim Veerkamp:

Ziet er allemaal weer super uit!!! Heerlijk zo op reis! Geniet er nog heel even van! x

• 04 Oktober 2011 - 14:33

Gerrie:

Je vader wil je graag terug, zo te lezen!
    Geniet nog heeeeel even en een hele goede terug reis!!!

• 05 Oktober 2011 - 10:08

Hannyvanzon@live.nl:

hallo wendy nog een keer met tante hanny wolgens mijn ben je heel erg moe als je treug komt van de reis ik zie je pas met omas feest denk ik als ik je erder zie dan vind ik het leuk goede reis treug over 2 dagen en tot gouw groetjesssssssssssssssssss

• 05 Oktober 2011 - 19:10

Ivon:

He wen,
    Heel veel plezier nog de laatste daagjes!!!
    Liefs Ivon