Sapa en Halong Bay!!
Door: Marieke en Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy en Marieke
30 September 2012 | Vietnam, Hạ Long
Inmiddels zijn we terug van Halong bay en hebben we weer even de tijd om bij te komen in onze hostel.
Om nog even terug te komen op de terugreis van Sapa...:
Mijn lachspieren doen er nog steeds pijn van. Het was echt zoooo hilarisch om te zien hoe Marieke geholpen werd door de bejaarden vrouwtjes die echt 2 koppen kleiner waren dan zijzelf en ze bij haar val er zowieso een meeslingerde :D :D
Maar goed he... de mijne hielp me naar beneden en bedacht dat ze mij haar spullen wilde verkopen. Je had haar blik moeten zien toen ik NEE zei... Ik dacht: nog ff en ik wordt hier in een pannetje met soep gaar gekookt, zodat ze de rest van de week eten hadden... zo boos dat ze keek! Dus ik dacht.. dan maar een portemonnaitje ;)hihi!
Onze Deense vrienden waren het helemaal beu, die bedachten dat ze helemaal niet meer geholpen wilde worden en met 2 bamboe-stokken het ook wel zouden redden....nou... MOOI NIET hihi! Allebei 2 a 3 keer volle bak uitgegleden. Soms in het andere maisveldje :D hahaha! nog meer buikspierpijn voor mij dus! :)
Bij aankomst van het Hotel weer terug met de bus naar het treinstation. Daar nog wat gerelaxed en met de nachttrein terug.
Op zich was het best te doen in de cabines van 4 personen, maar nog steeds rete-harde bedden. (you get used to it ;) )
Aankomst Hanoi: Lekker gedoucht ontbeten en met de bus naar de haven van Halong bay (lees: 5uur s'ochtens op zoek naar een taxi tussen alle drukte door op het treinstation) We hebben nog ff een blik geworpen naar het treinstelsel....Mijn god zeg, als je het gezien had, dacht je echt: 'we worden als veevervoer een eindje met de trein verplaatst.. met z'n 80-en in een cabine) Gelukkig niet!!! :D
Om 12:30 kwamen we aan in de haven van Halong bay. Verschillende combinaties van personen in het bootje naar de grote boot toe. (Japen, Holland, Nieuw-Zeeland, Duitsland en Israel) Lekker stelletje bij elkaar!
We dachten dat we een beetje konden relaxen, maar het was een strikt programma. We hebben gelunched en gingen meteen naar de grotten.
Het was echt bijzonder mooi om tussen al die fjorden/rotsblokken/eilandjes heen te varen. En we hebben weer een van de 7 wereldwonderen mogen aanschouwen...:D
Dat kunnen we dus afschrijven van onze to do list!
Laat in de middag aangemeerd en gekayakt! Hahaha Marieke en ik met z'n tweeen in zo'n ding. Gedoemd om te mislukken of tenminste 2x om te knallen in dat water.. maar NEE!! we hebben zelfs nog geld uit het water gevist ;) En dat overkomt er meestal maar eentje....:P
Het weer was helaas bewolkt en niet zo mooi zonnig. Dan ziet alles er toch wat somberder uit.
Om de pret niet te drukken gingen alle lampjes van de boten (die rondom ons lagen) aan en kreeg iedereen het plaatselijke voedsel als diner. HEERLIJK!!! We krijgen nog steeds geen genoeg van de loempia's en kip met noodles/rijst en groenten ;)
Het is bijzonder om te zien welke mensen wel en welke mensen geen fatsoen hebben. Het blijkt hier een soort van 'normaal' te zijn dat je tijdens het eten zo hard smakt dat ze je aan de andere kant van de oceaan kunnen horen... En dat met je shirt omhoog (de mannen dan) PITTIG!!!
Later op de avond werd er nog wat 'ge-nacht-vist' en kon de karaoke avond beginnen. Iedereen kijkt elkaar aan: 'ik niet, ik ook niet, jij?' hihi! Nou gooit er een paar glazen alcohol in en iedereen zingt uit volle borst mee!! hhaahaha!
Happy hour begon na het eten... he... om half 9 zou die weer stoppen, maar op z'n vietnamees: happy hour --> heel de avond!! Nou kom maar op met die coctails dan!! :D hihi! De mojito was niet te drinken, maar de pina colada's gingen er goed in!
We hebben dan ook geslapen als een blok! Dit kwam waarschijnlijk ook door de drankjes, maar het matras was deze keer ietsje zachter dan gevuld met hooi! :D
De volgende ochtend scheen het zonnetje! Half 8 ontbijten en terug varen naar de kust...Heerlijk op het dek kunnen genieten van het uitzicht en voor het eerst 't zonnetje!
Nu (half 6 s'avonds) weer terug in Hanoi om ons verhaaltje te schrijven en de foto's erop te knallen. Morgen vertrekken we weer verder (met het vliegtuig naar Da nang) om midden Vietnam te verkennen.
Het is vandaag zondag 30 september 2012 wat in Vietnam een feestdag blijkt te zijn, dus ben benieuwd wat we daar vanavond nog van mee zullen maken! Een hoop herrie (Lees: scooters die voorbij komen met de volgende tuuuut-toettt en pfweeep geluiden) Het is net een soort carnaval. Iedereen verkleed over straat met chinese draken en kleden. Een prachtig gezicht om naar te kijken!
Tot het volgende verhaaltje vanuit midden vietnam :)
Liefs en een dikke knuffel van ons! XXX
Ps... Ziekenhuis bernhoven: wij maar wachten bij onze telefoon om gebeld te worden voor de beloefening (lees: heel de dag met dat ding aan ons oor) maar... NIKS! hihihi! Dank voor het niet storen ;)
30 September 2012 - 13:17
Meisjes,
Wat zal het leven saai zijn voor jullie in Nederland! Wat een smakelijke verslagen, alsof ik er zelf bij ben, nu nog de foto's, ben super benieuwd! -
30 September 2012 - 13:17
Meisjes,
30 September 2012 - 13:18
Marianne:
Sorry, twee maal verstuurd, weer te ongeduldig natuurlijk!
30 September 2012 - 14:16
Aart:
Hé, waar zijn de foto's van de val (kegel) partijen? -
30 September 2012 - 14:27
Marieke:
Nou Aart, gelukkig zijn daar geen foto's van ;p Wendy moest zo hard lachen dat ze bijna in
Haar broek plaste en had zelf alle hulp nodig om te blijven staan. De camera bleef gelukkig in de tas!
Ik heb wel foto 's van mijn oorlogs wonden:) Heel zielig allemaal hihihi ; p -
30 September 2012 - 14:27
Marieke:
Ik heb wel foto 's van mijn oorlogs wonden:) Heel zielig allemaal hihihi ; p -
30 September 2012 - 15:43
Verwijst:
jullie hebben wel weer een mooie vakantie komen weer van alles tegen geniet ervan en de groetjes uit nistelrode -
30 September 2012 - 17:59
Petra:
Het is mooi om jullie vakantie zo bij te houden. Mooie plekjes op de rug maar als jullie thuiskomen zijn deze weer verdwenen. Jammer dat er van de glijpartij geen foto in de collectie zit. Dames nog veel plezier -
30 September 2012 - 19:09
M'Ada:
Tjonge jullie ontwikkelen zeker wel hike-kuiten ?
Hopelijk pas je je laarzen nog, Wendy, als je weer in Nederland komt !
Genietze -
30 September 2012 - 23:05
Caroline:
Zijn de zuignapplekken al wat weggetrokken? Gelukkig hebben ze daar ook een plaatselijke Bernhoven. Voelen jullie je toch nog thuis ;-p hihi Hebben ze daar geen beoefening gehouden? -
01 Oktober 2012 - 06:41
Caroline:
Beloefening bedoel ik.... -
01 Oktober 2012 - 19:12
Gerrie:
He dames,
Ben wat laat met reageren, maar volg je verhalen, is leuk om te lezen.
Dus schrijven maar en geniet ze!
01 Oktober 2012 - 20:56
Nomie:
pittig :) -
02 Oktober 2012 - 09:54
Joke:
Halong Bay, brings back memories. -
03 Oktober 2012 - 09:56
Daphne:
Wen, lachen en zooooo herkenbaar!
Vooral dat nachtvissen waar geen ene vis opaf komt terwijl je daar met je stokje op het dek zit en die karaoke, hilarisch! Super leuk om dit allemaal te lezen, wat gaat een jaar dan snel voorbij maar zo'n gave reis! Geniet er onwijs van! (nog van Dalat naar de kust achterop de motor, aanrader!)
Voorzichtig tussen alle scooters maar komt goed.
xxx Daphne -
03 Oktober 2012 - 09:56
Daphne:
Wen, lachen en zooooo herkenbaar!
Voorzichtig tussen alle scooters maar komt goed.
xxx Daphne